• Prijzen
  • €29,95
    5 Liter
  • €16,95
    2 Liter
  • €4,75
    Doseerpomp

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bevat ca. 58% gezonde omega-3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. De omega-3 vetzuren en vitamine E hebben o.a. een ontstekingsremmende werking en een positief effect op de algehele gezondheid. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimaal door het lichaam wordt opgenomen. De vitamine E zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden blijft. Een perfecte combinatie dus…

Een gezonde aanvulling voor paarden met beperkte weidegang.
Rijk aan gezonde omega-3 vetzuren
Ondersteunt de algehele conditie, weerstand en spijsvertering
Voor een gezonde huid en glanzende vacht
Veilige keuze voor paarden met stofwisselingsproblemen
GMO vrij

Algemeen voeradvies

Vers gras bevat een kleine hoeveelheid vet (ca. 4-6%), echter het vet dat erin zit bestaat voornamelijk uit omega-3 vetzuren (vooral ALA) en bevat minder omega-6 vetzuren. Aangezien paarden als grazers zijn geëvolueerd, zijn ze aangepast aan een dieet dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Wanneer gras gedroogd wordt tot hooi gaat het grootste deel van de omega vetzuren, net als vitamine E, verloren. Bij veel paarden (zeker in de wintermaanden) bestaat het dagrantsoen voor het grootste deel uit hooi/voordroog en een laag aandeel vers gras. Een aanvulling met omega vetzuren is bij deze paarden een must.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan dagelijks worden gevoerd of als kuur van 4-8 weken, tijdens de rui, bij een verlaagde weerstand en/of spijsverteringsproblemen.

Tip! Voer de hoeveelheid olie langzaam op. Begin met 1-2 pompjes van 30 ml per dag en bouw rustig op gedurende een aantal weken tot de gewenste hoeveelheid. Krijgt je paard last van dunne mest? Dan heb je de hoeveelheid olie waarschijnlijk te snel opgevoerd en dien je de hoeveelheid iets te verlagen.

Kan ik Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E als extra energiebron gebruiken voor mijn paard?

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is uitstekend geschikt als energiebron voor paarden. Door de optimale verhouding zorg je ervoor dat het rantsoen van je paard in balans blijft. Afhankelijk van het voer wat je geeft adviseren we jou graag over de geschikt hoeveelheid voor jouw paard.

Vetten (olie) leveren veel energie (2-3 keer zoveel als suikers/zetmeel) en daarnaast komt deze energie langzaam vrij. Daardoor is olie erg geschikt als energiebron voor bijvoorbeeld nerveuze paarden of paarden die een langdurige inspanning moeten leveren. Van snel vrijkomende energie zoals uit zetmeel (granen) kunnen paarden juist erg druk worden.

Om olie als energiebron te gebruiken is het belangrijk dat je voldoende olie geeft, maar nog belangrijk dat je het rustig opbouwt. Begin met 1-2 pompjes per dag en bouw dit rustig op naar de gewenste hoeveelheid. Het kan even duren voor je paard overschakelt op zijn vetverbranding.