Paardvriendelijk rijden

In mijn rijlessen maak ik op een begrijpelijke manier gebruik van de klassieke principes van het paardrijden, naast bewustzijn, balans en visualisatie als hulpmiddelen. Het leert je een manier van rijden, waarmee je een duidelijkere, heldere communicatie krijgt tussen je paard en jou als ruiter.

Door het lichaamsbewustzijn te vergroten, bereik je zowel voor paard als voor de ruiter, dat beiden beter in balans komen, waardoor zij ruimer en comfortabeler kunnen bewegen, zodat voor beiden het hoogst haalbare bereikbaar kan worden.

De 4 basics van het paard vriendelijk rijden:

Zachte ogen
Aanmoedigen van visuele en fysieke bewustwording, verbeterde en bredere zicht waarneming, en een verbeterd ruitergevoel.

Ademhaling
Gebruik maken van je middenrif en het juiste gebruik van je ademhaling voor een betere houding, ontspanning en meer energie.

Houding
De lichaamshouding van de ruiter verbeteren voor een betere balans, rechtheid en meer bewegingsgemak.

Balans
Gebruik maken van het centrum van balans, beweging en controle, wat zich diep in je lichaam bevindt.

Deze basics – samen met een duidelijk plan voor effectieve controle, richtingsgevoel en gebruik van de hulpen, en aarden voor stabiliteit en balans – geven bewegingsvrijheid, zelfverzekerdheid en harmonie aan paard en ruiter, en kunnen helpen bij het oplossen van vele problemen.

Rijlessen kunnen plaatsvinden op jouw locatie en/of op de Buurtboerderij met je eigen paard/pony of één van de lespaarden van Equi-Trainer.

Meer weten over Paardvriendelijk rijden?
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met mij op!