SURE FOOT ® Equine Stability Program

Simpel gezegd, SURE FOOT biedt je paard de mogelijkheid om bewust te worden van zijn eigen houding en beweging en ingesleten gewoontes hierin te veranderen. Het paard corrigeert zichzelf om makkelijker en moeiteloos te staan en te bewegen. Op het eerste gezicht lijkt het wonderlijk dat een paard zijn lijf en hersenen zelf kan ‘herprogrammeren’ maar dat is juist precies wat er gebeurt.

Door de SURE FOOT Pad onder de hoef van het paard te plaatsen triggert het via de sensoren in de hoef een fysieke en/of mentale reactie die uitnodigt tot verandering van houding . Het paard gaat zelf op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Hierdoor wordt een nieuwe balans en rust gevonden. Hoef voor hoef bepaalt het paard hoe de sessie verloopt tijdens het ontdekken van nieuwe en betere bewegingspatronen.

Terwijl deze details tijdens het staan op de Pads meer zichtbaar worden zien we het gewoonte patroon van het paard, die we vaak tevens ervaren tijdens het rijden, ook veranderen. De kalmerende effecten van de Pads brengen het paard rust die nog vaak voortduurt, zelfs lang nadat de SURE FOOT sessie beëindigt is. Omdat de SURE FOOT Pads het paard “belonen” met rust en balans vergroten ze de bereidheid bij het paard om te leren. Het paard wordt meer gefocussed en bewust in zijn aandacht. De aanzet van ontspanning en focus initieert veranderingen in het brein op het gebied van stress vermindering, verbeterde proprioceptie en vergroot het vertrouwen en de balans.

Waarom SURE FOOT Pads gebruiken?

  • Bevordert betere fysieke prestaties
  • Verbetert impact van training bij gebruik voor, tijdens en na oefeningen
  • Bevordert herstel na ziekte of blessure
  • Verlicht pijn en spanning bij chronische ziekte
  • Geeft mentale en fysieke ontspanning
  • Vernieuwende en interessante ervaring voor je paard: werkt in op lichaam en geest

Indien een paard koorts en/of fracturen heeft of drachtig is, is het beter het paard niet op de Pads te zetten.

SURE FOOT Equine Stability Pads zijn ontwikkeld door Wendy Murdoch en zijn specifiek ontworpen voor the Sure Foot Equine Stability Program.
Het zijn de enige Pads die geschikt zijn voor gebruik met paarden!

Bron:
www.surefoot.nl

Een SURE FOOT sessie kan plaatsvinden op jouw locatie en/of de Buurtboerderij met je eigen paard/pony.

Meer weten over SURE FOOT ?
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met mij op!