• Prijzen
 • €21,95
  14 kg
 • €31,45
  22 kg
 • €1,50
  Proefverpakking

Vitalbix Active+

Vitalbix Active+ is een hoogwaardige, gezonde & vezelrijke muesli met een laag zetmeel- en suikergehalte, geschikt voor langdurige, matige en zware arbeid. Vitalbix Active+ geeft extra power in de vorm van beheersbare energie uit vezels (22%) en vetten (8,5%) en is geschikt voor paarden die snel heet worden. Vitalbix Active+ zorgt voor een verminderde productie en een snellere afvoer van melkzuur en voorkomt spierstijfheid.

Geeft beheersbare energie (non-heating)
Bevordert de maag-darmgezondheid
Hoge dosering vitaminen & mineralen
Hoog aandeel omega-3 vetzuren
Aminozuren voor spieropbouw
Voor iedere discipline
Laag in zetmeel & suikers (11%)
Inclusief Vitalbix® Daily Complete

Vitalbix Active+ is een geconcentreerd en compleet voer met een hoge dosering vitaminen en mineralen. Voeradvies per dag ca. 30% lager dan reguliere sportmuesli (relatief goedkoop voeren)! Een kwalitatief hoogwaardig product voor een eerlijke prijs.

Algemeen voeradvies

Kies voor een natuurlijke & verantwoorde manier van voeren met Vitalbix. Voeren op een manier die past bij het natuurlijke eetgedrag van je paard. Kies voor een rantsoen met voldoende vezels, een uitgebalanceerd gehalte vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren en een energiewaarde die is afgestemd op de energiebehoefte van je paard. Gebruik Vitalbix Active+ als complete aanvulling op het ruwvoer of combineer met Vitalbix Daily Complete voor extra vitaminen en mineralen wanneer je minder Active+ voert dan de aanbevolen dosering. 1 kilo Vitalbix Active+ bevat 240 gram Daily Complete, zo kun je altijd eenvoudig terugrekenen hoe je de Active+ met de Daily Complete kunt combineren.

Mijn paard is snel nerveus

 

Vitalbix active+ is zeer geschikt voor nerveuze of ‘hete’ paarden. Active+ bevat slechts 8% zetmeel en 3% suiker en een hoog aandeel vezels (22%) en vetten (8,5%). Hierdoor levert Active+ voornamelijk langzaam vrijkomende energie. Active+ heeft een lage glycemische index en heeft weinig invloed heeft op de bloedsuikerspiegel (geeft geen grote pieken in de bloedsuikerspiegel). Vitalbix Active+ geeft beheersbare energie, voor een ontspannen en soepel paard!

Mijn paard is gevoelig voor spierbevangenheid

Een rantsoen dat laag is in zetmeel en suikers, voldoende vezels en voldoende vitaminen en mineralen bevat verlaagt het risico op spierbevangenheid en spierstijfheid. Alle Vitalbix producten kunnen veilig worden gevoerd aan paarden die gevoelig zijn voor spierbevangenheid of reeds spierbevangen zijn.

Combineer diverse Vitalbix producten voor een optimaal rantsoen:

 • Vitalbix Daily Complete of Vitalbix Active+ muesli voor de benodigde vitaminen en mineralen. Is je paard spierbevangen en verricht hij geen arbeid? Kies dan voor Vitalbix Daily Complete. Verricht je paard wel arbeid en heeft hij extra energie nodig? Kies dan voor Vitalbix Active+ of een combinatie van Vitalbix Active+ en Vitalbix Daily Complete. Start met 50% van de aanbevolen dosering Active+ en voer langzaam op.
 • Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels en eiwitten (dosering afhankelijk van de behoefte aan eiwitten)
 • Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E als bron van omega-3 vetzuren en langzaam vrijkomende energie. Olie is een veilige energiebron (dosering afhankelijk van de behoefte aan energie)
 • Vitalbix NutriMash als extra aanvulling wanneer je paard (neiging tot) ondergewicht heeft of om supplementen doorheen te mengen

Vitalbix Daily Complete en Active+ bevatten een ruime dosering vitamine E en magnesium. Paarden die gevoelig zijn voor spierbevangenheid of spierstijfheid hebben een hogere behoefte aan vitamine E en magnesium. Wij adviseren om ter ondersteuning van de spieren vitamine E en magnesium als supplement bij te voeren.