• Prijzen
  • €25,45
    14 kg
  • €1,50
    Proefverpakking

Vitalbix NutriMash

Vitalbix NutriMash is een vezelrijke, graanvrije slobber met een hoog aandeel prebiotische vezels. Een supergezond alternatief voor graanrijke slobber! Vitalbix NutriMash stimuleert een gezonde darmflora en ondersteunt het immuunsysteem. Bevat extra B-vitaminen, zorgt voor sneller herstel na inspanning en geeft langzaam vrijkomende energie. Een waardevolle aanvulling op het rantsoen van sportpaarden, paarden met verteringsproblemen, bij herstel na ziekte, oudere paarden en paarden met ondergewicht. Bevat een gezonde mix van brandnetel, venkelzaad & kamille ter ondersteuning van de weerstand, de afvoer van afvalstoffen en de spijsvertering.

Stimuleert een gezonde darmflora
Bevordert de maag-darmgezondheid
Ondersteunt het immuunsysteem
Sneller herstel na inspanning
Met extra B-vitaminen
Met brandnetel, venkel & kamille
Laag in zetmeel & suikers

Algemeen voeradvies

Voer Vitalbix NutriMash dagelijks of een aantal keer per week als aanvulling op de overige Vitalbix producten. Dankzij het lage zetmeel- en suikergehalte (totaal 8%), de goede verteerbaarheid en de prebiotische werking is Vitalbix NutriMash een verantwoorde keuze voor paarden met verteringsproblemen zoals dunne mest, maagzweren, koliek, bij herstel na ziekte. Vitalbix NutriMash kan in grotere hoeveelheden worden gevoerd bij paarden ondergewicht.

Bevat Vitalbix NutriMash vitaminen & mineralen?

Vitalbix NutriMash is bedoeld als aanvulling op Vitalbix Daily Complete of Vitalbix Active+ en bevat m.u.v. B-vitaminen geen toegevoegde vitaminen en mineralen. Hierdoor kun je NutriMash ook in grotere hoeveelheden voeren zonder bepaalde mineralen (zoals selenium) over te doseren.

Paarden maken in principe zelf voldoende B-vitaminen aan in hun lichaam. Echter wanneer paarden bijvoorbeeld ziek zijn, een verstoorde darmflora hebben of zwaar moeten presteren kan een tekort aan B-vitaminen in het lichaam ontstaan. Om tekorten te voorkomen bevat Vitalbix NutriMash extra B-vitaminen.

Is Vitalbix NutriMash geschikt voor lastige eters?

Vitalbix NutriMash is zeer smakelijk en wordt over het algemeen ook door de meest kieskeurige eters goed gegeten.

Tip: het ene paard vindt zijn slobber lekkerder als deze wat dunner is en het andere paard juist als deze wat dikker/steviger is. Probeer te bepalen waar de voorkeur van jouw paard naar uitgaat!

Is Vitalbix NutriMash geschikt voor een paard met maagzweren?

 

Vitalbix NutriMash is laag in zetmeel en suikers, heeft geen negatieve invloed op de pH in de maag en is een veilige keuze voor paarden met maagzweren.

Helpt Vitalbix NutriMash mijn paard met aankomen?

De basis van een gezond gewicht is voldoende ruwvoer, hooi / voordroog / vers gras van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat je paard onbeperkt toegang heeft tot ruwvoer, voorkom periodes zonder ruwvoer. In veel gevallen is onvoldoende ruwvoer de oorzaak van ondergewicht.

Krijgt je paard onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit en komt hij nog steeds niet aan? Laat je paard dan door een dierenarts onderzoeken om gezondheidsproblemen zoals een wormbesmetting, maagzweren, vitaminen- en mineralentekorten, een beperkte darmwerking, een schimmel in de darmen of een beperkte lever- of nierfunctie etc. uit te sluiten.

Teveel zetmeel en suikers in het rantsoen kunnen de darmflora van je paard verstoren. Dit zorgt voor een verminderde opname van voedingsstoffen uit het voer. Een aanpassing van het rantsoen kan in dit geval voor verbetering zorgen. Beperk voeding met een hoog zetmeel- en suikergehalte zoals reguliere biks en muesli.

Combineer bij voorkeur diverse Vitalbix producten voor een optimaal resultaat:
– Vitalbix Active+ voor de benodigde vitaminen, mineralen en aminozuren en extra calorieën
– Vitalbix NutriMash voor prebiotische vezels (stimuleert een gezonde darmflora) en extra B-vitaminen
– Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels, calorieën en eiwitten
– Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E als bron van extra calorieën (hoeveelheid langzaam opvoeren)

Kan ik Vitalbix NutriMash voeren na het rijden?

 

Vitalbix NutriMash is zeer geschikt als gezonde “beloning” na het rijden.

Tip: voeg in de zomermaanden / wanneer je paard gezweet heeft extra electrolyten toe aan Vitalbix NutriMash en voer dit na de training.